Velence

Látnivalók a környéken

Bence-hegyi kilátó
A Bence-hegyi kilátó új építményét 2018. márciusában adták át a Sukoró melletti Bence-hegyen. Húsz méter magas és 196 lépcső vezet fel rá – ezek csak a puszta tények, a csoda pedig akkor tárul fel előttünk, ha ezt a közel kétszáz lépcsőt megmásszuk és végigtekintünk az elénk táruló páratlan panorámán.

A 20 hektáron kialakított kereskedelmi, szórakoztató és turisztikai központ egyszerre nyújtja egy városközpont, egy közösségi- és rendezvénytér, egy sétálóutca, szolgáltatóház, egy igényes és modern szabad strand, rekreációs szabadidős tér esszenciáját.

A homokos partszakaszokon több helyen is közvetlenül a sekély vízbe lehet sétálni, távolabb gondozott pázsit, kellemes sétányok várják a strandolókat. A területén két modern játszótér épült, kínálatuk szerint két különböző korosztály szórakoztatására felkészülve. Új sportpályák kerültek kialakításra, melyek rekreációs, szabadidős jelleggel is alkalmasak funkciójuk betöltésére, illetve hivatalos versenyek lebonyolítására is megfelelőek.

A Velencei-tavi hajózás kikötővel csatlakozik a területhez, melyet hangulatos sétányon és gyaloghídon lehet megközelíteni, a kikötőhöz színvonalas fogadóépület készült közönség- és vendéglátás szolgáltatásokkal.

A belső, klimatizált korzón kávézó, fagylaltozó, étterem, elegáns, széles választékot nyújtó üzletek, szolgáltatók várják a vendégeket. Gyönyörű kilátás nyílik a tóra a nyitott korzókról és a körpanorámás díszteremből. Zenélő szökőkút kapott helyet a külső rendezvénytér mellett, ahol számos ingyenes program várja a szórakozni vágyókat.