Agárd

Látnivalók a környéken

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő gyógyvízzel, regeneráló és szórakoztató részlegekkel, családi medencével és szaunavilággal egész évben várja a fürdőzni vágyókat. Az 1000 méter mélyről feltörő 58 fokos gyógyvíz számos betegség kezelésére alkalmas, mint például reumás panaszok, kopások, mozgásszervi problémák, bizonyos nőgyógyászati rendellenességek és műtéti fájdalmak kezelésére, Gyógyászati kezelések is igénybe vehetőek: gyógymasszázs, iszappakolás, víz alatti torna, súlyfürdő és szénsav.  A gyógyászati részleg mellett szórakoztató és regeneráló részleg is várja a vendégeket, illetve a felújított szauna-világ, ahol igénybe vehetünk finn szaunát, gőzkabint, infra kabint, levendulakabint vagy szabadban lévő pezsgőfürdőt is.

A látogatók egy szabadtéri és egy fedett gyógymedencében is élvezhetik az agárdi gyógyvíz hatását. A két medence összesen 600 m2-en terül el. A gyógymedencéken felül még két családi medence is várja a szórakozni vágyókat, egy kint és egy bent.

A fürdő a családosok egyik nagy kedvence. Amíg a szülők pihennek, a gyerekek felfedezhetik az új, fedett ingyenes játszóházat, nyáron pedig a szabadtéri játszóteret is. A kisgyermekes anyák részére egy baba-mama szoba is kialakításra került. 

A pálinkafőzde Agárdon, a Sreiner-tanyán található, közvetlenül a gyümölcsöskertek és az Agárdi Termálfürdő szomszédságában. A Pálinkafőzde 2002-ben épült zöldmezős beruházásként, majd később a Látogatócentrum is megnyitotta kapuit, ahol a palackos pálinkáik teljes választékával, kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várják a látogatókat, és helyszínt biztosítanak rendezvényeknek, konferenciáknak is.